AEX
 +0.24%  
S&P 500
 +4.14%  
Dow Jones
 +4.76%  
Societas Cerevisiae
 +1.46%  
VIX Capital
 -0.24%  
Bonum Vocatio
 +0.7%  
Cederes
 +0.08%  
LH Investment Group
 +2.42%  
Helicopter Holding
 +0.05%  

Move Committee

De MOVE commissie is dit jaar van start gegaan om leden van B&R Beurs te verbinden met kinderen van groep 8 van Kindcentrum Theresia in Strijp. De kinderen in deze wat ‘moeilijkere’ wijk krijgen minder kansen dan kinderen van andere scholen. Daarom proberen wij, 7 enthousiaste studenten aan de TU/e, samen met deze kinderen hun wijk (Het Ven) te verbeteren met behulp van een leuk en interactief project.

De coördinator van dit project is Stichting MOVE. Het verhaal van Stichting Move begon in 2007. Een studentencommissie van roeivereniging Orca in Utrecht werd opgericht als verbinder tussen studenten, kinderen en een woningcorporatie. Het doel was helder: studenten en kinderen samen iets leuks laten doen voor een ‘ingewikkelde wijk’ in Utrecht. Uiteindelijk zorgden zij voor een nieuw speeltoestel om hun wijk te verbeteren. Inmiddels is Move uitgegroeid tot een stichting die, samen met studenten door heel Nederland, kinderen uit minder bedeelde wijken laat zien hoe ze hun wereld kunnen veranderen. 

Ondertussen hebben we al geruime tijd contact met de leerlingen van groep 8 KC Theresia en meerdere Bedenk & Doe sessies gehad. Hieruit is het idee ontstaan om op het Hugoplein nabij hun school een combinatie van pingpongtafels/picknicktafels te plaatsen om op die manier het contact tussen de kinderen zelf te stimuleren. De leerlingen zijn zelf met dit idee gekomen en wij als commissie hebben vooral als taak om de leerling te toetsen op realisme, in het process te begeleiden en zaken zoals vergunningen voor ze op de achtergrond te regelen. Hiermee hopen we dat de leerling van KC Theresia leren dat ze zelf meer kunnen bereiken dan ze denken. Daarnaast hopen we dat ze op hun beurt wat perspectief overhouden aan hun contact met ons studenten aan de TU/e. Let’s MOVE to improve!